Νάντια Αναγνωστή

Κλινική Διαιτολόγος, MMedSci, Ιδιοκτήτρια Διαιτολογικού Κέντρου "ΕυΖην"

Η Νάντια Αναγνωστή είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διαιτροφολόγος με Ειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και στην Παχυσαρκία.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Σακχαρώδη Διαβήτη και στην Παχυσαρκία. 

Το θέμα της πτυχιακής της εργασίας ήταν «Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενός μεσογειακού τρόπου ζωής στην αντιμετώπιση της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου», ενώ το θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν « Οι επιδράσεις της διαλείπουσας νηστείας στον Σακχαρώδη Διαβήτη».

Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Δάφνη Αττικής, το "Ευ ζήν" όπου αναλαμβάνει πλήθος κλινικών περιστατικών.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί ως διατροφολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Σωτηρία" και στο χημικό τμήμα βιομηχανιών τροφίμων. Επίσης, τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε ως Διαιτολόγος με την Επιστημονική Ομάδα "Λόγω Διατροφής".

Επιπλέον, αρθρογραφεί σε επιστημονικά sites και περιοδικά με στόχο τη διατροφική ενημέρωση του κοινού. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις για την διατροφική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων.