Υλικά (για 2 μερίδες):
- 4 digestive μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 50 γρ. τυρί κρέμα light
- 1 μέτρια μπανάνα
- 2 χουρμάδες (ή εναλλακτικά 2 κ.γλ. μέλι)
- Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τους χουρμάδες και βραστό νερό για να μαλακώσουν.
- Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε την μπανάνα, το γιαούρτι, την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε δύο ποτήρια, σπάμε από δύο μπισκότα στον πάτο και μοιράζουμε από πάνω τη μους μπανάνας-γιαουρτιού.
Tip: Αν θέλουμε πιο «πλούσιο» αποτέλεσμα, κάνουμε στρώσεις μπισκότο – κρέμα – μπισκότο – κρέμα.
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε και την “καραμέλα” από χουρμάδες (αντί για μέλι):
- Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τους χουρμάδες και βραστό νερό για να μαλακώσουν.
- Λιώνουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες με ένα πιρούνι ή τους χτυπάμε με λίγο νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα.
Tip: Αν προσθέσεις και μια πρέζα αλάτι, θυμίζει αλατισμένη καραμέλα , πραγματικά υπέροχη!
- Στο τέλος βάζουμε την καραμέλα από χουρμά πάνω στο γλυκάκι μας και γαρνίρουμε με λίγες φρέσκιες ροδέλες μπανάνας.
Αν έχεις υπομονή, βάλε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη νύχτα, γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά!
Διατροφικό tip
- Το γιαούρτι 2% και το light τυρί κρέμα παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο και προβιοτικά (ανάλογα το γιαούρτι).
- Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυσικά σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη), αλλά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο όταν καταναλώνονται με μέτρο (1-2 τεμ.) και συνδυάζονται με πρωτεΐνη!
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
255 θερμίδες
8,1 γρ. λιπαρών
33,2 γρ. υδατανθράκων
13,5 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!