Γαριδομακαρονάδα της διαιτολόγου

Αν αγαπάς τη γαριδομακαρονάδα αλλά θέλεις μια πιο ελαφριά εκδοχή της, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Με λιγότερα λιπαρά αλλά εξίσου νόστιμη, αυτή η μακαρονάδα συνδυάζει γαρίδες, αρωματικά μυρωδικά και μια δροσερή, ελαφριά σάλτσα που δεν θα σε βαρύνει.
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
April 1, 2025

Αν αγαπάς τη γαριδομακαρονάδα αλλά θέλεις μια πιο ελαφριά εκδοχή της, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Με λιγότερα λιπαρά αλλά εξίσου νόστιμη, αυτή η μακαρονάδα συνδυάζει γαρίδες, αρωματικά μυρωδικά και μια δροσερή, ελαφριά σάλτσα που δεν θα σε βαρύνει.

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής no6
  • 1,5 κιλό γαρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 15 ντοματίνια
  • 420 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τις γαρίδες σε άφθονο νερό.
  2. Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τις γαρίδες
  3. Μετά από 3-4 λεπτά αφαιρούμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε, βγάζοντας και το μαύρο εντεράκι τους.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
  5. Μετά από 20 λεπτά, σουρώνουμε τον ζωμό και τον χωρίζουμε στην μέση.
  6. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αλάτι
  7. Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τον χρόνο που θέλουμε.
  8. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι.
  2. Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τον μαϊντανό και τον άνηθο. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα μαϊντανού για το τέλος.
  3. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας.
  5. Ρίχνουμε τον μισό ζωμό από τις γαρίδες.
  6. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά εφόσον έχουμε δοκιμάσει πόσο αλμυρό είναι ήδη).
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τις γαρίδες και κλείνουμε το μάτι (οι γαρίδες δεν θέλουν επιπλέον βράσιμο γιατί θα σκληρύνουν.

Σερβίρουμε! Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μαϊντανό. 

Ήξερες ότι το μαγείρεμα επηρεάζει τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων; Έτσι, τα μακαρόνια αλ ντέντε έχουν πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν πιο σταδιακά τη γλυκόζη στο αίμα μας από τα βρασμένα μακαρόνια!

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:

  • 661 θερμίδες
  • 19 γρ. λιπαρών
  • 68,4 γρ. υδατανθράκων
  • 50,9 γρ. πρωτεϊνών

Καλή απόλαυση! 

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Τυρόπιτα στην τοστιέρα

Τυρόπιτα στην τοστιέρα, εύκολη και υψηλή σε πρωτεΐνη! Έχεις βαρεθεί το κλασικό τοστ με τυρί και θες κάτι ανανεωμένο αλλά εξίσου εύκολο; Δοκίμασε αυτή την τυρόπιτα στην τοστιέρα, υψηλή σε πρωτεΐνη κατάλληλη για πρωινό ή βραδινό! Ιδανική για: ✔χορταστικό πρωινό ✔μεσημεριανό συνοδευόμενη από σαλάτα ✔βραδινό που θα σε αφήσει ικανοποιημένη/-ο
Διαβάστε το

Γιαουρτογλυκό στο ποτήρι

Είσαι έτοιμος να φτιάξεις το πιο εύκολο, ελαφρύ και υγιεινό γλυκάκι; Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 3 βασικά υλικά και φυσικά την καλή σου διάθεση για να το δοκιμάσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να έχεις ένα ιδανικό επιδόρπιο για κάθε στιγμή της μέρας.
Διαβάστε το

Pineapple Bliss με Κεφίρ

Tο πιο ανάλαφρο και δροσερό γλυκό ψυγείου που μοιάζει με επιδόρπιο εξωτικού γιαουρτιού, αλλά χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!
Διαβάστε το