Υλικά για 10-12 κομμάτια:
- 4 ώριμες μπανάνες
- 1 αυγό
- 200 γρ αλεύρι 100% ολικής άλεσης
- 1κ.γλ μαγειρική σόδα
- 1κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
- 80γρ φουντούκια & αμύγδαλα
- 2κ.γλ κανέλα Κεϋλάνης
- ½ κ.γλ αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες και έπειτα προσθέτουμε το αυγό.
- Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς στο multi.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα Κεϋλάνης, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα.
- Σε μια μικρή φόρμα κέικ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
✅Η κανέλα είναι γνωστή για τις ιδιαίτερες αντιφλεγμονώδεις, αντι-υπερτασικές, αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές της ιδιότητες, όποτε αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας!
📊Διατροφική Ανάλυση ανά κομμάτι:
- 163 θερμίδες
- 5,5 γρ. λιπαρών
- 25,2 γρ. υδατανθράκων
- 4,6 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!