Κοτόπιτα με κότατζ (χωρίς φύλλο)

Μια ακόμη συνταγή για σπιτική πίτα, αλλά αυτή την φορά με κοτόπουλο, cottage και φέτα light. Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, καθώς και δεν έχει φύλλο, η οποία είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη. Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
August 2, 2024

Μια ακόμη συνταγή για σπιτική πίτα, αλλά αυτή την φορά με κοτόπουλο, cottage και φέτα light. Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, καθώς και δεν έχει φύλλο, η οποία είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη. Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά (6 μερίδες)

  • 500 γρ. τυρί cottage
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 150 γρ. φέτα light
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί light
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γλ. ξερό θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το στήθος κοτόπουλο.
  2. Αφού βράσει μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και με την βοήθεια δύο πιρουνιών το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί cottage στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα από το multi στο μπολ με το κοτόπουλο, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το μπούκοβο, τον μαϊντανό και τη φέτα θρυμματισμένη.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το κίτρινο τυρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 40-45’.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις διαθέσιμο χρόνο να μαγειρέψεις. Μπορείς να την καταναλώσεις ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό και να την συνδυάσεις με μια σαλάτα για να πετύχεις έναν ακόμη καλύτερο κορεσμό. 

Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι (200γρ):

  • 334 θερμίδες
  • 13,4 γρ. λιπαρών
  • 6 γρ. υδατανθράκων
  • 45,2 γρ. πρωτεϊνών

Καλή όρεξη!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί για πολλούς μια βαθιά θρησκευτική και πνευματική πρακτική. Είναι μια περίοδος αποχής όχι μόνο από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και από υπερβολές, εγωκεντρικές επιθυμίες και βιασύνη. Η νηστεία μάς προσκαλεί να κάνουμε ένα εσωτερικό “reset”, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας, αλλά και να προσεγγίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερη συνείδηση και σεβασμό.
Διαβάστε το

Τι να προσέξουμε στο πασχαλινό κυριακάτικο τραπέζι

Η Κυριακή του Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαγητό, την οικογένεια και την απόλαυση. Το πασχαλινό τραπέζι, πλούσιο και γευστικό, μας προσκαλεί σε γαστρονομικές υπερβολές. Ωστόσο, η απόλαυση δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της υπερκατανάλωσης. Με απλές στρατηγικές μπορούμε να τιμήσουμε το φαγητό, το σώμα μας και τις ανάγκες του.
Διαβάστε το

Τεστ Δυσανεξίας

Δυσκολεύομαι να χάσω βάρος. Μήπως να κάνω ένα τεστ δυσανεξίας; Αυτή η σκέψη περνάει από το μυαλό πολλών ατόμων που είναι σε διαδικασία απώλειας βάρους και δυσκολεύονται. Θα πάρουμε όμως μια έγκυρη απάντηση κάνοντας ένα από αυτά τα τεστ;
Διαβάστε το