Κοτόπιτα στο air fryer

Εάν έχεις στην κουζίνα σου air fryer εκμεταλλεύσου το για να φτιάξεις αυτήν την αφράτη κοτόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολα και γρήγορα!
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
June 7, 2025

Εάν έχεις στην κουζίνα σου air fryer εκμεταλλεύσου το για να φτιάξεις αυτήν την αφράτη κοτόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολα και γρήγορα! 

Υλικά για 9 μερίδες: 

Για το κοτόπουλο:

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης

Για την πίτα:

  • 2 αυγά μεσαία
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών 
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και τον κύβο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε τη μαρινάδα από το μούλτι πάνω από το κοτόπουλο και την πιπεριά.
  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μεταφέρουμε στον κάδο του air fryer και ψήνουμε για 12 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε τον κάδο από το air fryer και τον αφήνουμε στην άκρη.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε  τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. 
  8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  9. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον κάδο, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με τη σπάτουλα.
  10. Μεταφέρουμε τον κάδο στο air fryer και ψήνουμε στους 160°C για 35 λεπτά.
  11. Αφαιρούμε την κοτόπιτα από τον κάδο, κόβουμε σε 9 κομμάτια και σερβίρουμε.

 Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:

  • 379 θερμίδες
  • 21,7 γρ. λιπαρών
  • 20,9 γρ. υδατανθράκων
  • 23,9 γρ. πρωτεϊνών

Καλή όρεξη!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Πικάντικη μακαρονάδα με χταπόδι

Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι και εκρηκτικά γευστικό; Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο πάντρεμα θαλασσινής γεύσης με spicy ένταση και διατροφική ισορροπία. Αν ψάχνεις για ένα ξεχωριστό πιάτο με άρωμα Μεσογείου και πικάντικη ένταση, αυτή θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Διαβάστε το

Κινόα με ψητά λαχανικά

Αναζητάς κάτι ελαφρύ, υγιεινό αλλά και γεμάτο γεύση; Αυτή η σαλάτα με κινόα και ψητά λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό ή δείπνο χωρίς τύψεις! Ιδανική για meal prep, έτοιμη σε λίγα βήματα και γεμάτη χρώμα και θρεπτικά συστατικά!
Διαβάστε το

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί για πολλούς μια βαθιά θρησκευτική και πνευματική πρακτική. Είναι μια περίοδος αποχής όχι μόνο από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και από υπερβολές, εγωκεντρικές επιθυμίες και βιασύνη. Η νηστεία μάς προσκαλεί να κάνουμε ένα εσωτερικό “reset”, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας, αλλά και να προσεγγίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερη συνείδηση και σεβασμό.
Διαβάστε το