Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σάλτσα ντομάτας

Αν πιστεύεις κι εσύ ότι το φιλέτο κοτόπουλο είναι βαρετό και στεγνό, σου έχω τη λύση! Το μυστικό για ένα νοστιμότατο κοτόπουλο είναι η σωστή μαρινάδα και το κατάλληλο ψήσιμο. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις κι εσύ πολύ εύκολα και γρήγορα το πιο ωραίο φιλέτο κοτόπουλο με γιαούρτι.
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
August 2, 2024

Αν πιστεύεις κι εσύ ότι το φιλέτο κοτόπουλο είναι βαρετό και στεγνό, σου έχω τη λύση! Το μυστικό για ένα νοστιμότατο κοτόπουλο είναι η σωστή μαρινάδα και το κατάλληλο ψήσιμο. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις κι εσύ πολύ εύκολα και γρήγορα το πιο ωραίο φιλέτο κοτόπουλο με γιαούρτι. 

Υλικά για τη μαρινάδα (4 μερίδες): 

  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε μπουκιές
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κ.γλ μπούκοβο
  • 1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γλ σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γλ θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 400 ml σάλτσα ντομάτας

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30’ έως και όλο το βράδυ για να πάρει γεύση
  2. Έπειτα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο.
  3. Μόλις πάρει χρώμα και το κοτόπουλο προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Σερβίρουμε προαιρετικά μαζί με γιαούρτι και μαϊντανό.

Το φιλέτο κοτόπουλο ανήκει στα λευκά κρέατα και προσδίδει στον οργανισμό πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, χωρίς περιττά λιπαρά. Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με το γιαούρτι είναι ιδιαίτερα γευστικός και θρεπτικός, καθώς το γιαούρτι αποτελεί επίσης μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.

Tip: Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις διαφορετικά μπαχαρικά και μυρωδικά, ανάλογα με τα γούστα σου. Ακόμη, αν είσαι φαν της μουστάρδας μπορείς να ενισχύσεις την μαρινάδα γευστικά προσθέτοντας την.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:

  • 370 θερμίδες
  • 13,7 γρ. λιπαρών
  • 17,1 γρ. υδατανθράκων
  • 43,7 γρ. πρωτεϊνών

Καλή όρεξη!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί για πολλούς μια βαθιά θρησκευτική και πνευματική πρακτική. Είναι μια περίοδος αποχής όχι μόνο από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και από υπερβολές, εγωκεντρικές επιθυμίες και βιασύνη. Η νηστεία μάς προσκαλεί να κάνουμε ένα εσωτερικό “reset”, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας, αλλά και να προσεγγίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερη συνείδηση και σεβασμό.
Διαβάστε το

Τι να προσέξουμε στο πασχαλινό κυριακάτικο τραπέζι

Η Κυριακή του Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαγητό, την οικογένεια και την απόλαυση. Το πασχαλινό τραπέζι, πλούσιο και γευστικό, μας προσκαλεί σε γαστρονομικές υπερβολές. Ωστόσο, η απόλαυση δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της υπερκατανάλωσης. Με απλές στρατηγικές μπορούμε να τιμήσουμε το φαγητό, το σώμα μας και τις ανάγκες του.
Διαβάστε το

Τεστ Δυσανεξίας

Δυσκολεύομαι να χάσω βάρος. Μήπως να κάνω ένα τεστ δυσανεξίας; Αυτή η σκέψη περνάει από το μυαλό πολλών ατόμων που είναι σε διαδικασία απώλειας βάρους και δυσκολεύονται. Θα πάρουμε όμως μια έγκυρη απάντηση κάνοντας ένα από αυτά τα τεστ;
Διαβάστε το