Ψάχνεις ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γεύμα; Δοκίμασε αυτά τα ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!
Υλικά για 10 μπιφτέκια:
- 2 κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 180 γρ. βρώμη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
- 4 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 2 αυγά
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη μαζί με τον μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ ώστε να γίνει σαν ζυμάρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με τη βρώμη, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον κιμά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Πλάθουμε 10 μπιφτέκια, περίπου 140 γρ. το καθένα.
- Μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά ή στο airfryer.
Διατροφική Ανάλυση ανά μπιφτέκι:
- 257 θερμίδες
- 10,6 γρ. λιπαρών
- 16,3 γρ. υδατανθράκων
- 26,6 γρ. πρωτεϊνών
Καλή όρεξη!