Νουντλς με γαρίδες και τεριγιάκι

Σήμερα δοκιμάζουμε Ασιατική κουζίνα και το μενού έχει νουντλς με γαρίδες και σως τεριγιάκι χωρίς ζάχαρη! Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση που θα σας ενθουσιάσει. 
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
April 11, 2025

Σήμερα δοκιμάζουμε Ασιατική κουζίνα και το μενού έχει νουντλς με γαρίδες και σως τεριγιάκι χωρίς ζάχαρη!  Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση που θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 225 γρ. γαρίδες (ωμές)
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα teriyaki χ.ζάχαρη (120 ml) 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νουντλς ωμά 
  • ¾ φλιτζάνι κρεμμύδι
  • 140 γρ. καρότο
  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι λάχανο (100 γρ.)
  • 3 κ.σ σουσάμι, για γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα τεριγιάκι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.
    Tip: Οι γαρίδες χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαρινάρισμα – 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο είναι αρκετά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μαγειρεμένα νουντλς για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι (ή άλλο), ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι ζουμερές. Τις αφαιρούμε.
  4. Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να κρατούν την τραγανότητά τους (περίπου 5-6 λεπτά).
  5. Προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες και τα νουντλς στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να ενωθούν με τη σάλτσα που έχει απομείνει.
    Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με σουσάμι.

​ Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:

  • 434 θερμίδες
  • 18,4  γρ. λιπαρών
  • 53,2 γρ. υδατανθράκων
  • 15,6 γρ. πρωτεϊνών

Καλή απόλαυση!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί για πολλούς μια βαθιά θρησκευτική και πνευματική πρακτική. Είναι μια περίοδος αποχής όχι μόνο από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και από υπερβολές, εγωκεντρικές επιθυμίες και βιασύνη. Η νηστεία μάς προσκαλεί να κάνουμε ένα εσωτερικό “reset”, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας, αλλά και να προσεγγίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερη συνείδηση και σεβασμό.
Διαβάστε το

Τι να προσέξουμε στο πασχαλινό κυριακάτικο τραπέζι

Η Κυριακή του Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαγητό, την οικογένεια και την απόλαυση. Το πασχαλινό τραπέζι, πλούσιο και γευστικό, μας προσκαλεί σε γαστρονομικές υπερβολές. Ωστόσο, η απόλαυση δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της υπερκατανάλωσης. Με απλές στρατηγικές μπορούμε να τιμήσουμε το φαγητό, το σώμα μας και τις ανάγκες του.
Διαβάστε το

Τεστ Δυσανεξίας

Δυσκολεύομαι να χάσω βάρος. Μήπως να κάνω ένα τεστ δυσανεξίας; Αυτή η σκέψη περνάει από το μυαλό πολλών ατόμων που είναι σε διαδικασία απώλειας βάρους και δυσκολεύονται. Θα πάρουμε όμως μια έγκυρη απάντηση κάνοντας ένα από αυτά τα τεστ;
Διαβάστε το