Σήμερα δοκιμάζουμε Ασιατική κουζίνα και το μενού έχει νουντλς με γαρίδες και σως τεριγιάκι χωρίς ζάχαρη! Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 225 γρ. γαρίδες (ωμές)
- ½ φλιτζάνι σάλτσα teriyaki χ.ζάχαρη (120 ml)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νουντλς ωμά
- ¾ φλιτζάνι κρεμμύδι
- 140 γρ. καρότο
- 150 γρ. μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι λάχανο (100 γρ.)
- 3 κ.σ σουσάμι, για γαρνίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα τεριγιάκι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.
Tip: Οι γαρίδες χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαρινάρισμα – 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο είναι αρκετά. - Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μαγειρεμένα νουντλς για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι (ή άλλο), ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι ζουμερές. Τις αφαιρούμε.
- Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να κρατούν την τραγανότητά τους (περίπου 5-6 λεπτά).
- Προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες και τα νουντλς στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να ενωθούν με τη σάλτσα που έχει απομείνει.
Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με σουσάμι.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
- 434 θερμίδες
- 18,4 γρ. λιπαρών
- 53,2 γρ. υδατανθράκων
- 15,6 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!