Πικάντικη μακαρονάδα με χταπόδι

Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι και εκρηκτικά γευστικό; Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο πάντρεμα θαλασσινής γεύσης με spicy ένταση και διατροφική ισορροπία. Αν ψάχνεις για ένα ξεχωριστό πιάτο με άρωμα Μεσογείου και πικάντικη ένταση, αυτή θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
June 7, 2025

Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι και εκρηκτικά γευστικό; Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο πάντρεμα θαλασσινής γεύσης με spicy ένταση και διατροφική ισορροπία. Αν ψάχνεις για ένα ξεχωριστό πιάτο με άρωμα Μεσογείου και πικάντικη ένταση, αυτή θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • Χταπόδι 1,5 κιλό 
  • Πένες ολικής άλεσης 500γρ
  • Ξύδι ½ φλιτζάνι
  • Ελαιόλαδο 4κ.σ
  • Ρίγανη 1κ.σ 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.
  2. Το κόβουμε σε κομμάτια και έπειτα το βάζουμε στη χύτρα, προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό.
  3. Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα.
  4. Προσθέτουμε το κόκκινο ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  5. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το χταπόδι μαζί με λίγο ζωμό σε ένα πυρέξ. 
  6. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, ώστε να βράσουν στον υπόλοιπο ζωμό που έμεινε από το χταπόδι.
  7. Αφου βράσουν, βάζουμε και το χταποδάκι στην κατσαρόλα.

 Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:

  • 379 θερμίδες
  • 21,7 γρ. λιπαρών
  • 20,9 γρ. υδατανθράκων
  • 23,9 γρ. πρωτεϊνών

Καλή όρεξη! 

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Κινόα με ψητά λαχανικά

Αναζητάς κάτι ελαφρύ, υγιεινό αλλά και γεμάτο γεύση; Αυτή η σαλάτα με κινόα και ψητά λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό ή δείπνο χωρίς τύψεις! Ιδανική για meal prep, έτοιμη σε λίγα βήματα και γεμάτη χρώμα και θρεπτικά συστατικά!
Διαβάστε το

Κοτόπιτα στο air fryer

Εάν έχεις στην κουζίνα σου air fryer εκμεταλλεύσου το για να φτιάξεις αυτήν την αφράτη κοτόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολα και γρήγορα!
Διαβάστε το

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί για πολλούς μια βαθιά θρησκευτική και πνευματική πρακτική. Είναι μια περίοδος αποχής όχι μόνο από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και από υπερβολές, εγωκεντρικές επιθυμίες και βιασύνη. Η νηστεία μάς προσκαλεί να κάνουμε ένα εσωτερικό “reset”, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας, αλλά και να προσεγγίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερη συνείδηση και σεβασμό.
Διαβάστε το