Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι και εκρηκτικά γευστικό; Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο πάντρεμα θαλασσινής γεύσης με spicy ένταση και διατροφική ισορροπία. Αν ψάχνεις για ένα ξεχωριστό πιάτο με άρωμα Μεσογείου και πικάντικη ένταση, αυτή θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Υλικά για 6 μερίδες:
- Χταπόδι 1,5 κιλό
- Πένες ολικής άλεσης 500γρ
- Ξύδι ½ φλιτζάνι
- Ελαιόλαδο 4κ.σ
- Ρίγανη 1κ.σ
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και έπειτα το βάζουμε στη χύτρα, προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό.
- Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα.
- Προσθέτουμε το κόκκινο ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το χταπόδι μαζί με λίγο ζωμό σε ένα πυρέξ.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, ώστε να βράσουν στον υπόλοιπο ζωμό που έμεινε από το χταπόδι.
- Αφου βράσουν, βάζουμε και το χταποδάκι στην κατσαρόλα.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
- 379 θερμίδες
- 21,7 γρ. λιπαρών
- 20,9 γρ. υδατανθράκων
- 23,9 γρ. πρωτεϊνών
Καλή όρεξη!