Υλικά για 12 μερίδες:
Εκτέλεση:
1. Χτύπα τους ξηρούς καρπούς στο multi, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη, θέλουμε να έχει κομμάτια ξηρών καρπών.
2. Αφού στρώσεις ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψε τα όλα καλά.
4. Ψήσε στους 160°C για 25–30’. Περίπου στο μέσο του ψησίματος ρίξε ένα ανακάτεμα για να ψηθούν καλύτερα.
5. Άφησέ τη να κρυώσει καλά και έπειτα πρόσθεσε προαιρετικά λίγα κομματάκια σοκολάτας
6. Τέλος, αποθήκευσε την γκρανόλα σου σε ένα βάζο.
Tips:
✔ Διατηρείται σε βαζάκι για 1–2 εβδομάδες
✔ Δοκίμασέ τη με γιαούρτι, γάλα ή και σκέτη σαν snack
Διατροφικό tip: Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά (ALA) και αντιοξειδωτικά. Το κακάο είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές φλαβονοειδών, κυρίως επικατεχίνης και κατεχίνης, με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (35γρ.):
346 θερμίδες
21,5 γρ. λιπαρών
31,3 γρ. υδατανθράκων
10,3 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!