Πλησιάζει το κυριακάτικο τραπέζι και φοβάσαι ότι θα μπεις στον πειρασμό για γλυκό; Σου έχουμε τη λύση! Φτιάξε αυτή την τάρτα σοκολάτας με χουρμάδες και απόλαυσε χωρίς τύψεις. Μη ξεχάσεις να δώσεις τη συνταγή στους καλεσμένους!
Υλικά για 12 μερίδες (120γρ./μερίδα):
Για τη βάση:
- 290 γρ. χουρμάδες (μαλακοί, χωρίς κουκούτσι)
- 97 γρ. νιφάδες βρώμης
- 136 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
- 29 γρ. κακάο άγλυκο
- 29 γρ. λάδι καρύδας (ή φυστικοβούτυρο)
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σοκολατένια μους γέμιση:
- 483 γρ. ώριμο αβοκάντο (περίπου 3 μεγάλα)
- 193 γρ. χουρμάδες (μουλιασμένοι 10' αν είναι σκληροί)
- 68 γρ. κακάο άγλυκο
- 58 γρ. φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου)
- 39 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία βάσης:
- Βάλε τη βρώμη και τα αμύγδαλα σε μπλέντερ/μούλτι και άλεσέ τα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Πρόσθεσε τους χουρμάδες, το κακάο, το λάδι καρύδας και το αλάτι.
- Χτύπα μέχρι να σχηματιστεί κολλώδης, εύπλαστη ζύμη.
- Πίεσε το μείγμα σε ταρτιέρα 32 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Βάλε τη βάση στο ψυγείο ή κατάψυξη όσο φτιάχνεις τη γέμιση.
Προετοιμασία σοκολατένιας μους:
- Πολτοποίησε τα αβοκάντο, τους χουρμάδες, το κακάο, το φυτικό γάλα, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ.
- Χτύπα μέχρι να γίνει λεία, βελούδινη σοκολατένια κρέμα.
Συναρμολόγηση & ψύξη:
- Άπλωσε ομοιόμορφα τη μους πάνω στη βάση.
- Βάλε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα για πιο σταθερό αποτέλεσμα.
Πριν σερβίρεις, διακόσμησε προαιρετικά με νιφάδες καρύδας, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
- 333 θερμίδες
- 17,2 γρ. λιπαρών
- 47,2 γρ. υδατανθράκων
- 6,8 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!