Υλικά (1 μερίδα):
- 1 αυγό
- 60 γρ. γιαούρτι 2%
- 30 γρ. βρώμη
- 30 γρ. φέτα light
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ θα προσθέσεις το γιαούρτι και το αυγό και θα ανακατέψεις μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτεις τη βρώμη και τρίβεις λίγο τυρί με τα χέρια. 3.
- Προσθέτεις ρίγανη, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύεις όλα τα υλικά.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις ομοιόμορφα με τη βοήθεια του πιρουνιού.
- Σκεπάζεις το μείγμα με το υπόλοιπο χαρτί και αν θες κόβεις τα κομμάτια χαρτιού που περισσεύουν.
- Μεταφέρεις το μείγμα στην τοστιέρα και μετά από λίγα λεπτά η τυρόπιτα είναι έτοιμη. Μπορείς να κόψεις σε κομμάτια, να γαρνίρεις με λίγο μέλι και σπόρους σησαμιού.
Διατροφικό tip: Το γιαούρτι 2% και το αυγό παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο και προβιοτικά (ανάλογα το γιαούρτι).
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
284 θερμίδες
11,7 γρ. λιπαρών
23,2 γρ. υδατανθράκων
21,8 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!